vrijdag 16 mei 2014

Wie is dat #7

 

 

Overstap

In 2005 besloot De Mol naar de nieuw te starten zender van haar broer John te gaan, Talpa. Op Talpa ging ze weer Miljoenenjacht van de PostcodeLoterij presenteren. Ook bracht ze samen met Beau van Erven Dorens een nieuwe talkshow, Linda en Beau op zondag en een nieuwe door haarzelf bedachte dramaserie Gooische Vrouwen. In 2006 is De Mol de presentatrice van een dagelijkse 32-delige quiz: De slimste. Op 26 juni 2007 werd bekend dat RTL de zender Tien overneemt, ook die dag werd bekend dat De Mol mee ging naar de zender. Met haar komst naar RTL 4 verhuisden de programma's Miljoenenjacht en Gooische Vrouwen mee. Ze kreeg tevens met Ik hou van Holland een nieuw
programma op de zaterdagavond. In oktober 2009, als De Mol 25 jaar in het vak zit en Gooische
Linda de Mol in 1988
Volledige naamLinda Margaretha de Mol
Geboren8 juli 1964 in Hilversum
OrigineNederland
Beroeppresentatrice en actrice
Bekend vanLove Letters
Gooische Vrouwen
Miljoenenjacht
Ik hou van Holland
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon  Media
Vrouwen stopt op haar hoogtepunt, ontving ze de Gouden Televizier-Ring voor het bedenken en de hoofdrol in de populaire serie. In 2001 won ze de Zilveren Televisie-Ster voor populairste televisievrouw. Ook in 2011 en 2013 wist zij deze prijs in de wacht te slepen. Vanaf februari 2011 is De Mol samen met Jeroen van Koningsbrugge te zien in een nieuwe comedyserie genaamd Iedereen Is Gek Op Jack en in 2012 start de dramaserie Divorce waar ze een rol in speelt. Vanaf 2013 starten twee nieuwe programma's bij RTL 4 voor De Mol, Weet Ik Veel en Linda's Zomerweek.

Verdere informatie

De Mol verdient volgens het blad Quote circa 1 miljoen euro per jaar.[1] Zij is daarmee de best betaalde tv-presentatrice in Nederland. De Mol vertelde in Zomergasten op 26 augustus 2007 als "tv-maker" in dit programma veel gezegd te hebben over zichzelf dat kijkers niet van haar wisten. Tegelijk onthulde ze in die uitzending haar onzekerheid die ze al sinds haar basisschoolperiode had, terwijl ze altijd probeerde "iemand te zijn": "Ik kan niet het achterste van mijn tong laten zien". In het voorbeeld van haar broer zei ze dat ze zich de kritiek van Talpa op hem méér aantrok dan de kritiek die men op haar heeft.
Haar magazine LINDA. haalde de voorpagina's toen ze een callboy als welkomstgeschenk verlootte.